Dogadaj

Ljetna škola interpretacije baštine

By August 25, 2018 September 14th, 2018 Bez komentara

U sklopu pojekta “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine” od 16. do 29. rujna u Rijeci će se održati Ljetna škola interpretacije baštine koju Centar organizira s European Heritage Volunteers te Culture Hub Croatia.

Okupiti ćemo volontere iz cijeloga svijeta koji će na teme  školskog broda Galeb te Upravne zgrade Palače Šećerane u nekadašnjem kompleksu Benčić pokušati dati prijedloge inovativnih interpretacijskih riješenja. Njihov će boravak u Rijeci uključiti i susrete na Sveučilištu u Rijeci, zatim upoznavanje s projektom Europska prijestolnica kulture 2020., obilazak spomenutih zaštićenih kuturnih objekata te događaja otvorenih vrata prezentacije volonterskih radova.

U sklopu Ljetne škole organizirati će se i mini konferencija o interpretaciji baštine, edukacijski program koji će se baviti teorijskim osnovama, principima i načelima interpretacije, trendovima u kulturnom turizmu te interpretacijskim planiranjem baštine, a u suradnji s udrugom Interpretirajmo Hrvatsku.

Program Ljetne škole