Novosti

Druga edukacija o industrijskoj baštini grada Rijeke

By February 1, 2019 June 26th, 2019 Bez komentara

Sveučilište u Rijeci, Centar za industrijsku baštinu i Centar za napredne studije jugoistočne Europe, u sklopu projekta Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine organizira edukacijski program za djelatnike u turizmu u prostorima Akvarija na Kampusu, 11. veljače od 15 sati.

U veljači 2019. Sveučilište u Rijeci, Centar za industrijsku baštinu i Centar za napredne studije jugoistočne Europe organizirali su u sklopu projekta Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine edukacijski program za djelatnike u turizmu. Program je održan u prostorima Akvarija na Kampusu.

Bila je to druga edukacija za djelatnike u turizmu, a usmjerila se na daljnje upoznavanje djelatnika u turizmu s temama povezanim s industrijskom baštinom grada Rijeke, u cilju stvaranja jedinstvenog kulturno-turističkog proizvoda koji doprinosi prepoznatljivosti, posjećenosti i razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. U sklopu programa jednodnevne edukacije polaznici su imali priliku saznati više o novim temama riječke industrijske i maritimne baštine:

Predstojnica Centra za industrijsku baštinu, prof. dr. sc. Julija Lozzi Barković održala je predavanje o Istočnoj industrijskoj zoni grada. Ravnatelj Muzeja grada Rijeke, mr. sc. Ervin Dubrović održao je predavanje o Andriji Ljudevitu Adamiću. Mr. sc. Velid Đekić (Muzej grada Rijeke) održao je predavanje Baračeva ulica (Povijesno-turistički hod riječkom industrijskom kolijevkom), nakon čega je uslijedilo izlaganje Kristine Pandže (Centar za industrijsku baštinu) pod nazivom Prve godine u riječkim tvornicama nakon Drugog svjetskog rata.

Edukacija je namijenjena djelatnicima u turizmu, broj sudionika je ograničen. Sudjelovanje u edukaciji je besplatno.

Za prijavu za sudjelovanje i dodatne informacije obratite se na e-adresu cib@uniri.hr do 8. 2. 2019.