Novosti

Druga edukacija o industrijskoj baštini grada Rijeke

By February 1, 2019 Bez komentara

Sveučilište u Rijeci, Centar za industrijsku baštinu i Centar za napredne studije jugoistočne Europe, u sklopu projekta Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine organizira edukacijski program za djelatnike u turizmu u prostorima Akvarija na Kampusu, 11. veljače od 15 sati.

Druga edukacija za djelatnike u turizmu, Riječka industrijska baština fokusirat će se na daljnje upoznavanje djelatnika u turizmu s temama povezanim s industrijskom baštinom grada Rijeke, u svrhu stvaranja jedinstvenog kulturno-turističkog proizvoda koji doprinosi prepoznatljivost, posjećenosti i razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Ovogodišnja edukacija za djelatnike u turizmu druga je u nizu te je sljedeća planirana za studeni 2019. godine.

U sklopu programa jednodnevne edukacije polaznici će imati priliku upoznati se s novim temama riječke industrijske i maritimne baštine:

Predstojnica Centra za industrijsku baštinu, prof. dr. sc. Julija Lozzi Barković održat će predavanje o Istočnoj industrijskoj zoni grada. Ravnatelj Muzeja grada Rijeke, mr.sc. Ervin Dubrović održat će predavanje o Andriji Ljudevitu Adamiću. Drugi je dio programa predviđen za predavanje mr. sc. Velida Đekića (Muzej grada Rijeke) na temu Baračeva ulica (Povijesno-turistički hod riječkom industrijskom kolijevkom), nakon čega će uslijediti izlaganje Kristine Pandža (Centar za industrijsku baštinu) na temu Prve godine u riječkim tvornicama nakon Drugog svjetskog rata.

Edukacija je namijenjena djelatnicima u turizmu, broj sudionika je ograničen. Sudjelovanje u edukaciji je besplatno.

Za prijavu za sudjelovanje i dodatne informacije obratite se na e-adresu cib@uniri.hr do 8. 2. 2019.